top of page

INTU YOGA 

YOGA

Je interesse is gewekt voor yoga, maar nu kom je erachter dat er tientallen verschillende soorten yoga bestaan. Waar begin je? INTU YOGA biedt verschillende stijlen yoga aan en maakt daarin een eenvoudige scheiding tussen Yin en Yang yoga. 

 

YIN & YANG

Alles in het leven draait om balans. In de Chinese filosofie wordt dit uitgedrukt in de termen Yin en Yang. Yin staat voor vrouwelijke energie, de stilte, en het ontvankelijke. De Yin yoga lessen zijn meer gericht op verstilling in de houding, ontspanning en meditatief naar binnen keren. Yang staat voor mannelijke energie, voor actie en beweging. Tijdens Yang yoga ofwel Power yoga werken we aan de opbouw van spierkracht, uithoudingsvermogen en lenigheid. Tevens is een combinatie mogelijk in een Yin Yang yoga les. Hatha yoga vormt tevens een mooie combinatie tussen Yin en Yang. 

 

Een goede balans tussen onze yin en yang energie is van essentieel belang voor een gezond lichaam en heldere geest. Als je een hectische dag achter de rug hebt of lijdt aan spanning gerelateerde klachten, zou je balans kunnen creëren door aan Yin yoga te doen. Mocht je overdag veel stil zitten achter je computer dan is Yang yoga een manier om je lichaam te stroomlijnen en te werken aan een betere houding. 

INTU YOGA biedt voor ieder niveau en leeftijdscategorie lessen aan zodat je lekker in je vel zit en energie hebt om de dingen te doen waar jij gelukkig van wordt. Onze leraren staan voor je klaar om je begeleiden bij jou individuele vraagstuk. 

"Yoga is the journey of the self, through the self, to the self."

-Bhagavad Gita-

bottom of page