top of page

INTU YOGA 

OVER LEEN

Mijn naam is Leen Kanis en ik en ik ben gecertificeerd yoga docente (erkend door Yoga Alliance RYS-500), holistisch energetisch therapeut en vitaliteitstrainer bij bedrijven.

Het ontstaan van INTU YOGA is het resultaat van een zoektocht naar bezieling in werk en leven. Na een universitaire studie te hebben afgerond en in een top baan op de Zuidas terecht te zijn gekomen, vroeg ik mij net als veel mensen in hun twintiger jaren af of dit het nu écht was wat mij gelukkig maakte. Zo lang als ik mij kan herinneren heb ik interesse gehad in vitaliteit en wilde ik mijn steentje bijdragen aan een duurzamere wereld. Via de banen die ik had kwam ik er voor mezelf steeds meer achter dat het niet van bovenaf ging gebeuren, maar de verandering in de mensen zelf zit en dus ook in mijzelf! 

Tijdens een burn-out ben ik intensief met mijzelf aan de slag gegaan en heb ik de tijd genomen om oude patronen die me al jaren in de weg zaten te helen. Door dit pad te bewandelen ben ik me steeds rijker en vollediger gaan voelen vanuit elke cel in mijn lichaam. Alle opleidingen die ik daarna heb gevolgd hebben veel inzicht gegeven in de mens en is heel natuurlijk het coachen en begeleiden van anderen ontstaan. Omdat ik geloof in de kracht van een lichaamsgerichte benadering, heb ik mij gespecialiseerd in yoga, therapieën zoals ademwerk, Reiki en energetische massage.

Van 2017 tot 2020 heb ik met veel liefde een yogaschool in Epe gerund die ik door corona en een verhuizing heb moeten sluiten. Daarnaast ben ik moeder geworden van een prachtige zoon. Door dit afscheid en het beginnend moederschap is de vorm van INTU YOGA aan het veranderen, maar mijn missie om mensen vitaler te maken blijft hetzelfde. Vanuit mijn bedrijf richt ik me nu vooral op online bedrijfssessies, yogaworkshops en geef ik 1-op-1 behandelingen bij mij thuis in het prachtige Arnhem. 

Opleidingen

2009 International Business (Bsc) 

2010 Public Policy and Human Development (Msc) met specialisatie Duurzame Ontwikkeling 

2016 Hatha & Vinyasa YTT 200h, Montréal

2016 Yin Yoga TT 50h, Montréal

2017 Advanced Yoga TT 300h, Arhanta Yoga, India

2017 Lijfgericht coach/trainer, Raafwerk, Den Bosch

2018 Reiki I

2018 Intuïtie Practitioner, Centrum voor effectieve intuïtie, Haarlem

2019 Reiki II, Healing Space, Hoogland

2019 Energetische massage, Healing Space, Hoogland

2019 Adem Coach, Adem & Stem, Noordwijkerhout

2019 Meditatie jaar opleiding, Jan Geurtz, Vierhouten

2020 Reiki Practitioner, Healing Space, Bussum

2020 Eenvoudig gezond, Healing Space, Hoogland

2021 Detox coach, Healing Space, Bussum

2022 Stoelmasseur, Massage academie, Apeldoorn

"Leen is een fijne, geïnspireerde yoga docente. Ze geeft les op een betrokken manier, geeft iedereen ruimte om te doen wat de student prettig vindt en corrigeert waar nodig. En dat allemaal op een nuchtere en niet te zweverige manier. Na les van Leen kom ik altijd vol energie naar buiten!"
- M. Hovinga

"Leen heeft een warme, sensitieve en krachtige werkwijze. Achter haar zachte buitenkant schuilt een dame die doortastend is. Ze is zowel professioneel en deskundig op het gebied van yoga en persoonlijke begeleiding wat samen komt in haar rol als yogacoach. Een van haar sterke kanten is dat ze door de manier waarop zij de juiste vragen weet te stellen de juiste snaar raakt bij deelnemers. Ze biedt veiligheid maar is niet bang om door te vragen, wat maakt dat je samen met haar de diepte in kunt. Een mooie dame met een prachtige energie!"- Sharon Hanegraaf -

bottom of page