INTU YOGA 

OVER LEEN

Mijn naam is Leen Kanis en ik en ik ben gecertificeerd yoga docente (erkend door Yoga Alliance RYS-500) en holistisch energetisch therapeut.

Het ontstaan van INTU YOGA is het resultaat van een zoektocht naar bezieling in werk en leven. Tot mijn 27e leefde ik een leven die er van de buitenkant als een ideaalplaatje uitzag. Ik werkte op het hoofdkantoor van ABN AMRO op de zuidas en had een fijn appartement in Amsterdam. Totdat ik tijdens een burn-out tot de realisatie kwam dat ik niet mijn authentieke levenspad bewandelde en dat dit al heel lang aan de gang was. 

 

De migraine klachten, die ik vanaf mijn 13e regelmatig had, waren heldere boodschappen van mijn lichaam dat er iets niet klopte. Maar ik luisterde er niet naar en trok op een gegeven moment de conclusie dat dit gewoon bij me hoorde. Nu zie ik in dat ik niet leefde maar aan het overleven was.

 

Tijdens de burn-out kwamen de herinneringen die hadden geleid tot het overlevingspatroon omhoog. Door mezelf de ruimte te geven om alles aan te kijken, ben ik gaan helen. Ik maakte de belofte om mijn gezondheid voortaan op nummer 1 te zetten en dat ik in mijn toekomstige werk mijn soul purpose zou vinden. 

 

Maar wat voor een leven was dat? Wie ben ik en wat wil ik komen brengen op deze Aarde? Beetje bij beetje kwamen de antwoorden in heldere boodschappen tot me terwijl ik iedere dag yoga en meditatie beoefende. Het was exact wat ik in dat moment aan het doen was. Leren me te verbinden met mijn authentieke zijn via mijn lichaam en ook andere mensen daar naartoe brengen om in hun kracht te komen staan.

 

Yoga heeft me leren vertrouwen op mijn intuïtie en laat mij elke dag weer herinneren wie ik ben wanneer mijn gedachten naar de achtergrond verdwijnen. Door dit helende pad te bewandelen ben ik me steeds rijker en vollediger gaan voelen vanuit elke cel in mijn lichaam. De migraine klachten zijn nu zeldzaam. Als het zich aandient waarschuwt het mij dat ik in een oud patroon ben geschoten en dat ik me even terug moet trekken om naar mijn lichaam te luisteren. 

 

Begin 2017 werd INTU YOGA geboren.

Naast het lesgegeven in mijn yogaschool, ontstond de behoefte om mensen ook 1-op-1 te begeleiden. Omdat ik geloof in de kracht van een lichaamsgerichte benadering, heb ik mij gespecialiseerd in therapieën zoals ademwerk, Reiki en energetische massage. Ik vind het prachtig om anderen te begeleiden in hun heelwordingsproces omdat ik zelf heb ervaren dat daar het ware geluk zit. 

 

Het jaar 2020 was voor mij een ultieme test omdat ik alles wat ik heb opgebouwd met mijn yogaschool en praktijk in Epe ben verloren door corona en een verhuizing terwijl ik hoog zwanger was. Door dit verlies en het moederschap heb ik me opnieuw afgevraagd wat mijn koers is. Mijn missie blijft hetzelfde maar de vorm is iets veranderd. Ik richt me vooral op retreats en geef 1-op-1 behandelingen aan huis in Arnhem. Daarnaast gebruik ik mijn kennis van bedrijfskunde en persoonlijke ontwikkeling voor vitaliteitstrajecten bij bedrijven.

Opleidingen: 

2010 Bedrijfskunde (Bsc) & Duurzame Ontwikkeling (Msc)

2016 Hatha & Vinyasa YTT 200h, Montréal

2016 Yin Yoga TT 50h, Montréal

2017 Advanced Yoga TT 300h, Arhanta Yoga, India

2017 Lijfgericht coach/trainer, Raafwerk, Den Bosch

2018 Reiki I

2018 Intuïtie Practitioner, Centrum voor effectieve intuïtie, Haarlem

2019 Reiki II, Healing Space, Hoogland

2019 Energetische massage, Healing Space, Hoogland

2019 Adem Coach, Adem & Stem, Noordwijkerhout

2019 Meditatie jaar opleiding, Jan Geurtz, Vierhouten

2020 Eenvoudig gezond, Healing Space, Hoogland

2020 Reiki Practitioner, Healing Space, Bussum

1/2

"Leen is een fijne, geïnspireerde yoga docente. Ze geeft les op een betrokken manier, geeft iedereen ruimte om te doen wat de student prettig vindt en corrigeert waar nodig. En dat allemaal op een nuchtere en niet te zweverige manier. Na les van Leen kom ik altijd vol energie naar buiten!"

- M. Hovinga

​© 2023 by Yoga by the Sea. Proudly created with Wix.com