top of page

INTU YOGA 

OVER LEEN

Mijn naam is Leen Kanis en ik en ik ben gecertificeerd yoga docente (erkend door Yoga Alliance RYS-500), holistisch energetisch therapeut en vitaliteitstrainer bij bedrijven.

Het ontstaan van INTU YOGA is het resultaat van een zoektocht naar bezieling in werk en leven. Na een universitaire studie te hebben afgerond en in een goede baan op de Zuidas terecht te zijn gekomen, vroeg ik mij, net als veel mensen in hun twintiger jaren af, of dit het nu écht was wat mij gelukkig maakte. Zo lang als ik mij kan herinneren heb ik interesse gehad in vitaliteit en wilde ik mijn steentje bijdragen aan een duurzamere wereld. Via de banen die ik had kwam ik er voor mezelf steeds meer achter dat het niet van bovenaf ging gebeuren, maar de verandering in de mensen zelf zit en dus ook in mijzelf! 

Tijdens een burn-out ben ik intensief met mijzelf aan de slag gegaan en heb ik de tijd genomen om oude patronen die me al jaren in de weg zaten te helen. Dit proces heeft ongeveer 10 jaar geduurd. Door dit pad te bewandelen ben ik me steeds rijker en vollediger gaan voelen vanuit elke cel in mijn lichaam. Alle opleidingen die ik daarna heb gevolgd hebben veel inzichten gegeven en is heel natuurlijk het coachen en begeleiden van anderen ontstaan. Omdat ik geloof in de kracht van een lichaamsgerichte benadering, heb ik mij gespecialiseerd in yoga, therapieën zoals ademwerk, Reiki, energetische massage en mindfulness. 

Ik heb vele inspiratiebronnen en leraren, maar degenen waar ik me het meest door laat inspireren zijn: Eckhart Tolle, Adyashanti, Jan Geurtz en mijn huidige spiritueel leraar Naropa Parivartan. In 2022 heb ik mij tijdens de zomerweken in zijn Ashram in Tsjechië door hem laten initiëren in de Sasha lineage. Sasha betekent waarheid. Voor mij betekent deze initiatie dat ik mij toewijd aan het bewandelen van het pad van mijn hart. 

Van 2017 tot 2020 heb ik met veel liefde een yogaschool in Epe gerund die ik door corona en een verhuizing heb moeten sluiten. Daarna ben ik moeder geworden van twee prachtige zonen. Het moederschap combineer ik nu met het runnen van mijn nieuwe bedrijf Helder Werk en het  geven van yogalessen bij Woodworks Yoga in Arnhem en Sportcentrum de Studio in Elst. Daarnaast krijg ik veel voldoening uit het geven van ademcirkels

Opleidingen

2009 International Business (Bsc) 

2010 Public Policy and Human Development (Msc) met specialisatie Duurzame Ontwikkeling 

2016 Hatha & Vinyasa YTT 200h, Montréal

2016 Yin Yoga TT 50h, Montréal

2017 Advanced Yoga TT 300h, Arhanta Yoga, India

2017 Lijfgericht coach/trainer, Raafwerk, Den Bosch

2018 Reiki I, Healing Space, Hoogland

2018 Intuïtie Practitioner, Centrum voor effectieve intuïtie, Haarlem

2019 Reiki II, Healing Space, Hoogland

2019 Energetische massage, Healing Space, Hoogland

2019 Adem Coach, Adem & Stem, Noordwijkerhout

2019 Meditatie jaar opleiding, Jan Geurtz, Vierhouten

2020 Reiki Practitioner, Healing Space, Bussum

2020 Eenvoudig gezond, Healing Space, Hoogland

2021 Detox coach, Healing Space, Bussum

2022 Stoelmasseur, Massage academie, Apeldoorn

2023 MBSR Mindfulness trainer level I, Radboud UMC Nijmegen

2024 MBSR Mindfulness trainer level II, Radboud UMC Nijmegen

"Leen is een fijne, geïnspireerde yoga docente. Ze geeft les op een betrokken manier, geeft iedereen ruimte om te doen wat de student prettig vindt en corrigeert waar nodig. En dat allemaal op een nuchtere en niet te zweverige manier. Na les van Leen kom ik altijd vol energie naar buiten!"
- M. Hovinga

"Leen heeft een warme, sensitieve en krachtige werkwijze. Achter haar zachte buitenkant schuilt een dame die doortastend is. Ze is zowel professioneel en deskundig op het gebied van yoga en persoonlijke begeleiding wat samen komt in haar rol als yogacoach. Een van haar sterke kanten is dat ze door de manier waarop zij de juiste vragen weet te stellen de juiste snaar raakt bij deelnemers. Ze biedt veiligheid maar is niet bang om door te vragen, wat maakt dat je samen met haar de diepte in kunt. Een mooie dame met een prachtige energie!"- Sharon Hanegraaf -

bottom of page