top of page

INTU YOGA 

MINDFULNESS 

Mindfulness houdt in: volledig bewust zijn van het moment en de huidige ervaring, of: in het hier-en-nu aanwezig zijn. Enkele oorzaken van het kwijtraken van onze natuurlijke staat van mindfulness zijn stress, emotionele last of piekeren. In de training leer je een nieuwe, praktische manier van omgaan met oude patronen die je soms in de weg zitten. 

 

Het is wetenschappelijk bewezen dat mindfulnesstraining zorgt voor een hogere kwaliteit van leven en een positieve verandering in cognitief en neurobiologisch functioneren. Uit diverse onderzoeken blijkt dat deelnemers meetbaar minder spanning en onrust ervaren en meer gammahersengolven met hoge amplitude genereren. Dit laatste is een meetbare indicatie voor een uitstekend geheugen, goede concentratie en goed leer-en waarnemingsvermogen. Mindfulness transformeert de manier waarop iemand naar zichzelf en naar de wereld kijkt en daar vervolgens op reageert. 

Tijdens een cursus of training behandel ik altijd een stuk theorie, bijvoorbeeld waar stress vandaan komt, hoe ons autonome zenuwstelsel werkt of hoe gedachtepatronen ontstaan. Vervolgens doen we praktische oefeningen om deelnemers direct het effect van Mindfulness te laten ervaren in het moment. 

 

Een originele Mindfulness cursus duurt 8 weken waarbij medewerkers huiswerk meekrijgen en ongeveer een half uur per dag oefenen met de praktijk. Indien gewenst kan ik een verkorte cursus aanbieden of een training op maat verzorgen van één of twee dagdelen. Een mindfulness wandeling behoort ook tot de mogelijkheden.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of om een offerte aan te vragen. 

"Compassion and kindness towards oneself are intrinsically woven into mindfulness."

-Jon Kabat Zinn-

Ervaring van een deelnemer:

"De training heeft me geholpen om met aandacht stil te staan bij het huidige moment. Wat vertelt mijn lichaam me als ik stress ervaar? Ga ik bv anders ademen of span ik mijn spieren meer aan? Hoe kan ik daarmee "spelen" en beter naar de signalen leren luisteren? Het is prettig om meer inzicht in jezelf te krijgen zodat je zelf weer de regie in handen hebt."

- M. Eising -

bottom of page