top of page

INTU YOGA 

BREATHWORK

Onze ademhaling weerspiegelt onze gemoedstoestand. Wanneer we ontspannen zijn ademen we diep en ruim en wanneer er stress is ademen we hoog in de borst of vergeten zelfs te ademen. De meeste mensen krijgen door hun manier van ademen te weinig zuurstof binnen, wat vermoeidheid, ziekte en nog meer stress kan veroorzaken.  

 

Door bewust te ademen en diverse ademtechnieken toe te passen ontstaat er ruimte om spanning los te laten en voelen we letterlijk meer ademruimte ontstaan. Een ademsessie optimaliseert de long capaciteit en het lichaam zal zich ook na de sessie herinneren wat het moet doen wanneer spanning het lichaam weer overneemt. Met een gezond adempatroon vergroot je je energie en je neemt het de hele dag met je mee.  

 

Hoe ziet een adem sessie eruit? 

Ik combineer ademhalingstechnieken uit de zowel de yoga traditie als de meer moderne en wetenschappelijk onderbouwde verbonden ademhalingstechniek. Tijdens een verbonden adem sessie haal je de pauze weg tussen de in- en uitademing en de uit- en inademing. Je ademt dus circulair, zonder pauzes. De inademing is vol en diep, de uitademing laat je ontspannen vallen.

 

Voordat we aan een oefening beginnen leg ik uit waarom we de oefening doen en wat het beoogde effect is. Er is ruimte om vragen te stellen maar ook om de innerlijke stilte te ervaren die een ademsessie zo toegankelijk maakt. 

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of om een offerte aan te vragen. 

bottom of page