top of page

INTU YOGA 

MINDFULNESS 8-WEEKSE TRAINING

Mindfulness betekent letterlijk “aandacht training”. Als we mindful iets doen, geven we onze aandacht terwijl we ons daar bewust van zijn. Dit is het tegenovergestelde van handelen op de automatische piloot. Wanneer we automatisch handelen zijn we ons minder bewust van onze intenties en handelingen. We krijgen gemakkelijker het gevoel dat we worden “geleefd”. Mindfulness kan ons handelen daarom alert maken. Er ontstaat ruimte voor inzicht en het maken van bewuste keuzes.

Inmiddels is er veel wetenschappelijk bewijs dat mindfulness voor een hogere kwaliteit van leven en een positieve verandering in de hersenen zorgt. Uit diverse onderzoeken blijkt dat deelnemers meetbaar minder spanning en onrust ervaren. Veel mensen die een training gevolgd hebben vertellen beter gebruik te kunnen maken van hun vermogen om vanuit kracht en wijsheid om te gaan met alles wat zich in het leven voordoet.

De 8-weekse training

Tijdens de 8-weekse training gaan we oefenen met meditatietechnieken die zich bijvoorbeeld richten op de adem of op ons lichamelijk bewustzijn. Ook krijgen we inzicht in onze gedragspatronen en creëren ruimte op een liefdevolle wijze met ander gedrag te experimenteren. Om mindfulness onderdeel van je leven te maken, is oefening nodig. Daarom krijg je huiswerk mee en het is de uitnodiging om iedere dag 30 tot 45 minuten vrij te maken om te oefenen.

Over de trainer (Leen Kanis)

Ik ben 15 jaar geleden in aanraking gekomen met mindfulness toen ik in mijn studententijd door een moeilijke periode ging. Mindfulness beoefening hielp dichtbij mezelf te blijven en met wat meer afstand te kunnen kijken naar mijn gedachten, emoties en patronen. Het gaf me kracht, vrijheid en rust om bewust te leven. Zo werd mijn interesse gewekt voor bewustzijn training en ben ik mij verder gaan verdiepen in yoga, adem training en lichaamswerk.

Voorheen gaf ik 8-weekse Mindfulness trainingen met MBSR trainer en Zen boeddhist Raymond Kuiper in Apeldoorn. Momenteel zit ik in de afrondende fase van mijn opleiding tot MBSR trainer, vandaar dat ik deze 8-weekse training met korting aanbied.

Data:

Sessie 1: Zondag 4 feb 14.30 – 17.00

Sessie 2: Zondag 11 feb 

Sessie 3: Zondag 18 feb 14.30 – 17.00

Sessie 4: Zondag 25 feb 14.30 – 17.00

Sessie 5: Zondag 3 maart 14.30 – 17.00

Sessie 6: Zondag 10 maart 14.30 – 17.00

Sessie 7: Zondag 17 maart 14.30 – 17.00

Stilte dag: Zaterdag 23 maart (10.00 – 16.00). Locatie: de vliegende olifant in Arnhem

Sessie 8: Zondag 24 maart 14.30 – 17.00

 

Locaties

Woodworks Yoga: Jansstraat 41 Arnhem

De stiltedag is in De vliegende olifant: De Wetstraat 24 Arnhem

 

Investering

Dit 8-weekse programma bied ik nu aan voor de speciale prijs van EUR 245,-. Dit is inclusief de stilte dag op 23 maart. Mocht je minder financiële ruimte hebben, kunnen we dit altijd bespreken. 

Aanmelden

Bij interesse kun je contact opnemen via de volgende link, dan plannen we een intake gesprek in. 

bottom of page