top of page

SINGLE POST

Activerende pranayama

Nanneke begeleidt je door 3 verschillende activerende ademhalingstechnieken, ook wel pranayama genoemd. ‘Prana’ betekent ‘vitale kracht' of ‘levensenergie’. ‘Yama’ betekent ontwikkelen, uitbreiden of ontplooien. Pranayama kan dus gezien worden als ‘het ontwikkelen van deze vitale levensenergie’ en is een van de 8 onderdelen van het achtvoudige pad van yoga. Het toepassen van Pranayama heeft een ontgiftend effect doordat er extra zuurstof naar de organen stroomt, organen inwendig worden gemasseerd en de bloedcirculatie wordt gestimuleerd. Tevens werkt het kalmerend voor de geest door de extra zuurstof die naar de hersenen stroomt en de interne focus. Een ideale oefening om je dag mee te beginnen of je voor te bereiden op meditatie.

Vrijwillige donatie

Mocht je geen betaald lidmaatschap hebben bij INTU YOGA maar toch plezier ervaren van deze les, kun je je waardering uitdrukken door een donatie te geven. Dit kan door een bedrag te storten op rekening nummer NL77KNAB0255757158 tnv INTU YOGA. Hartelijk dank.

bottom of page