top of page

SINGLE POST

Yin Yang Dragon Dance

De dragon dance is een combinatie van yoga en Thai chi bewegingen, geïnspireerd door de mythe van de Chinese Drakendans. Het is een pittige energie opwekkende flow die je door herhalingen in een meditatieve staat brengt. We beginnen rustig en voegen in iedere ronde bewegingen toe. Kracht, balans, focus en soepelheid nemen toe naarmate de flow verder uitbreidt. We sluiten deze dynamische flow af met ontspannen yin houdingen. Onderwijl vertelt Leen wat meer over de achterliggende symboliek van de dragon dance.

Tijdens de dragon dance steken we op sommige momenten onze tong uit terwijl we diep uitademen door de mond. Volgens de klassieke yogahandboeken heeft dit tal van gezondheidsvoordelen, zoals minder vatbaar zijn voor een verkoudheid en keelpijn. Om de voordelen te ervaren, steek je je tong zo ver mogelijk naar buiten zodat het puntje van je tong richting de kin komt.

Veel plezier!

Tips voor muziek om af te spelen via Spotify tijdens deze les:

- INTU YOGA - Slow flow afspeellijst

- INTU YOGA - Yin Yang afspeellijst

Vrijwillige donatie

Mocht je geen betaald lidmaatschap hebben bij INTU YOGA maar toch plezier ervaren van deze les, kun je je waardering uitdrukken door een donatie te geven. Dit kan door een bedrag te storten op rekening nummer NL77KNAB0255757158 tnv INTU YOGA. Hartelijk dank.

bottom of page