top of page

INTU YOGA 

OVER NIELS

Yoga heeft Niels vanaf het eerste moment geraakt, voor hem is het effect van de yoga practice ‘magisch’. De uitwerking van de fysieke en mentale inspanning heeft zijn kijk op de buitenwereld veranderd. Het maken van verbinding tussen ademhaling, lichaam en geest creëert rust maar tegelijk veel energie. Dit neemt hij mee in zijn dagelijkse leven waarin hij mensen wilt inspireren om de yoga filosofie toe te passen, niet alleen op de yoga mat, maar ook daar buiten, want daar ligt de grootse uitdaging van yoga!

 

De lessen van Niels zijn uitdagend en vaak intensief maar met veel aandacht voor de persoonlijke behoefte van de deelnemer. Hij nodigt uit tot zelf onderzoek en de nieuwsgierigheid naar effect van yoga op het lichaam en geest. Het is niet belangrijk hoe het eruit zit, maar wat de yoga voor jou doet. Niels zorgt voor een veilige omgeving die zich kenmerkt door rust, ruimte en vertrouwen, waarin iedereen helemaal zichzelf mag zijn.

 

Opleidingen

Vanuit een brede interesse heeft Niels eerst alle vormen van yoga ontdekt voordat hij de keuze maakte om zich te verdiepen in Asthanga Vinyasa. Met veel toewijding ontwikkelde hij zijn eigen practice en volgde een Pre-Teacher Training bij Delight Yoga. Dit gaf hem meer inzicht in de achtergrond en toepassing van yoga en leidde tot de keuze om een 200 uur Vinyasa Teacher Training te volgen bij Yoga Moves in Utrecht, waarin hij werkte met Hillary Brown, Marlene Henny en Jasmijn Koelink.

 

Na vooral veel verdieping in de Yang yoga vormen, onstond de behoefte aan meer Yin. Hij ervaarde tijdens Yin lessen de helende werking van de stilte en rust die het lichaam krijgt door langer in een houding te blijven en het effect wat dit heeft op je spieren en gewrichten. Deze prachtige practice wilde hij delen en koos voor een Yin Teacher Training bij Delight Yoga van Daphne Luttger.

 

Niels geeft Vinyasa Flow, Yin Yoga, Yin Yang Yoga en Privé lessen waarin alle vormen naar behoefte worden ingezet.

"Great experience! Niels has the unique ability to create an atmosphere in which even the most random group of people put together feel relaxed, at home and at ease with sharing their observations and experiences - leading to beautiful new connections."

- A. van Heijst - 

bottom of page