INTU YOGA 

MINDFULNESS 

Mindfulness houdt in: volledig bewust zijn van het moment en de huidige ervaring, of: in het hier-en-nu aanwezig zijn. Enkele oorzaken van het kwijtraken van onze natuurlijke staat van mindfulness zijn stress, emotionele last of piekeren. In de training leer je een nieuwe, praktische manier van omgaan met oude patronen die je soms in de weg zitten. 

 

Onderzoek laat zien dat mindfulnesstraining zorgt voor een hogere kwaliteit van leven en positieve veranderingen in cognitief en neurobiologisch functioneren. Mindfulness transformeert de manier waarop iemand naar zichzelf en naar de wereld kijkt en daar vervolgens op reageert. 

De aandachtsoefeningen zijn gebaseerd op oosterse benaderingen, zoals meditatie en yoga. Zo maken zitmeditatie en verschillende yoga oefeningen deel uit van het programma. Alle oefeningen worden nabesproken. Dit is van belang omdat je door stil te staan bij wat goed gaat en daar waar je obstakels ervaart, het inzicht ontwikkelt in hoe je met jezelf omgaat.

 

Een originele Mindfulness cursus duurt 8 weken waarbij medewerkers huiswerk meekrijgen en ongeveer een half uur per dag oefenen met de praktijk. Indien gewenst kan ik een verkorte cursus aanbieden op maat of een training verzorgen van één of twee dagdelen. 

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of om een offerte aan te vragen. 

1/1

"Compassion and kindness towards oneself are intrinsically woven into mindfulness."

-Jon Kabat Zinn-

Ervaring van een deelnemer:

"De training heeft me geholpen om met aandacht stil te staan bij het huidige moment. Wat vertelt mijn lichaam me als ik stress ervaar? Ga ik bv anders ademen of span ik mijn spieren meer aan? Hoe kan ik daarmee "spelen" en beter naar de signalen leren luisteren? Het is prettig om meer inzicht in jezelf te krijgen zodat je zelf weer de regie in handen hebt."

- M. Eising -

​© 2023 by Yoga by the Sea. Proudly created with Wix.com